وبلاگ

مقالات سایت
انواع غذاهای مناسب ماه رمضان

انواع غذاهای مناسب ماه رمضان

مارس 5, 2024

بیشتر افراد بر این باور هستند که در طول ماه رمضان عادات غذایی آن‌ها تغییر می‌کند؛ ممکن است نسبت به بسیاری از غذاها و حتی تنقلاتی که قبلا مصرف می‌کردند، بی‌میل شوند و در عوض به مواد غذایی دیگری تمایل پیدا کنند.

برای مثال، بسیاری از افراد در ماه رمضان تمایلی به خوردن فست فود و یا چیپس و پفک ندارند و در عوض غذاهای ماه رمضان مانند نوشیدنی‌های طبیعی، آش، فرنی و غذاهای سنتی را ترجیح می‌دهند.

این تغییر ذائقه به همراه نیازهای خاص این ماه، ما را بر آن داشت تا در این مقاله، غذاهای ماه رمضان را معرفی کنیم تا به مخاطبان خود کمک کنیم انتخاب‌های خوبی برای پاسخ به نیازهای تغییریافته خود داشته باشند. با ما در تالار ترحیم قصر گلها همراه باشید.

غذا برای افطاری

باز‌کردن افطار با غذای سنگین مناسب نیست؛ بلکه لازم است افطار خود را با یک یا دو عدد خرما، چای کم‌رنگ و یا شیر ولرم باز کنید و پس از آن چند لقمه نان، پنیر و گردو میل کنید. همچنین می‌توانید از مقداری آش یا فرنی برای گرم‌کردن بدن و هیدراته‌شدن استفاده نمایید.

لازم است معده خود را در زمان افطار سنگین نکنید و غذاهای ماه رمضان را برای چهل و پنج دقیقه تا یکساعت بعد نگه‌ دارید. مصرف غذای سنگین پس از بازکردن افطار، علاوه‌بر این‌که به سیستم گوارش شما آسیب وارد می‌کند، سبب سنگینی بعد از افطار و خستگی زیاد می‌شود.

ما در اینجا، غذاهای مناسبی را که می‌توانید پس از یک ساعت از بازکردن افطاری مصرف کنید، آورده‌ایم:

آش و سوپ سبزیجات به همراه مقداری نان

انواع خورش سبزی مخصوصا خورش کدو سبز، قرمه سبزی، کرفس، اسفناج و بامیه

زرشک پلو با مرغ

غذاهای مخلوط مانند لوبیا پلو و عدس پلو

تخم مرغ

لازم به ذکر است که بهتر است برای وعده افطار و به‌طور کلی تمام ماه رمضان از مصرف غذاهای با طبع بسیار گرم و پر از ادویه خودداری کنید. برای مثال مصرف خورش بادمجان، مقدار زیادی فسنجان، غذاهای سرخ‌شده و فست فود به‌عنوان غذاهای ماه رمضان مناسب نیست.

غذای سحری

غذا برای سحری

برای سحری لازم است یک غذای کامل مصرف کنید. غذاهای ماه رمضان برای وعده سحر می‌توانند باقی‌مانده شام یا همان غذای بعد از افطار شما باشند. همچنین می‌توانید غذای دیگری را نیز برای سحری بپزید. اگر غذایی که در افطار مصرف کردید سبک است، بهتر است یک وعده کامل را برای سحر خود آماده کنید تا در طول روز گرسنه نشوید.

غذاهای ماه رمضان که برای سحر مناسب هستند، شامل موارد زیر می‌باشند:

انواع خورش با برنج

انواع خوراک با نان

مرغ با برنج و نان

غذاهای مخلوط

نیمرو و املت

سعی کنید در وعده سحر از ماهی، غذاهای سرخ‌کردنی، غذاهای غلیظ مانند ماکارونی پرهیز کنید. زیرا این غذاها شما را در طول روز تشنه می‌کنند.

برای رزرو تالار مراسم مهمانی خصوصی از تالار قصر گلها با مشاورین این تالار در ارتباط باشید و با شماره ۰۹۱۲۲۳۰۰۱۴۷ تماس بگیرید.

نوشیدنی‌های مغذی برای ماه رمضان

نوشیدنی‌های مناسب نیز بخشی از غذاهای ماه رمضان محسوب می‌شوند. آن‌ها علاوه‌بر هیدراته‌کردن بدن، قند مورد نیاز برای سوخت مغز را فراهم کرده و به سرحال‌ماندن در طول روز کمک می‌کنند.

ما در اینجا برخی از نوشیدنی‌هایی را که برای ماه رمضان مناسب هستند، معرفی می‌کنیم:

شرب آب و عسل رقیق

شربت آب‌لیمو

شربت به.لیمو

شربت خاکشیر

شربت بارهنگ و تخم شربتی

آب هندوانه

شیر و عسل ولرم

چای کم‌رنگ

شربت زعفران و عسل

آب ولرم

بهتر است در طول این ماه از نوشیدنی‌های مدر مانند قهوه، نسکافه و چای پررنگ پرهیز کنید. همچنین مصرف مقادیر زیاد مایعات بسیار شیرین می‌تواند تشنگی شما را در طول روز زیاد کند. مصرف مقادیر زیاد مایعات بسیار سرد نیز توصیه نمی‌شود.

دسر و شیرینی‌های مخصوص افطار

غذاهای ماه رمضان معمولا شامل دسرها و شیرینی‌های خاصی هستند که برای این ماه کاملا مناسبند. این دسر‌ها تمایل به غذا را کاهش داده و با افزایش سریع قند خون سبب سرحال‌شدن روزه‌دار می‌شوند. ما در اینجا، برخی از انواع دسر و شیرینی را که برای این ماه مناسب هستند معرفی می‌کنیم.

فرنی با آرد برنج و مقداری زعفران

فرنی با آرد گندم

شیر برنج

ژله

زولبیا و بامیه (به مقدار کم)

شیرینی‌جات طبیعی مانند شیرینی نخودی و بادامی

مقدار کمی بستنی

حلوا (به‌مقدار کم)

لازم به ذکر است که بهتر است در ماه رمضان از شیرینی‌جات خامه‌ای و سنگین، کیک، پلمبیر و سایر دسرها پرهیز کنید.

شرینی جات

بامیه و زولبیا

بامیه و زولبیا از قدیم جزء غذاهای ماه رمضان بودند. این شیرینی‌جات، به‌سرعت قند لازم را برای مغز و ماهیچه‌ها را فراهم کرده و فرد را سرحال می‌کنند.

در سال‌های اخیر به دلیل استفاده از روغن‌های ناسالم برای تولید بامیه و زولبیا، این شیرینی‌‌جات از جمله غذاهای ناسالم به شمار آمده‌اند. با این حال، مصرف مقدار کم این شیرینی در ماه رمضان برای افرادی که بیماری خاصی ندارند، بلامانع است.

برای رزرو تالار افطار از تالار قصر گلها اینجا کلیک کنید.

غذای مجلسی برای افطار

برخی از غذاهای ماه رمضان برای افطاری مجلسی مناسب هستند. البته لازم به ذکر است که برای افطاری مجلسی معمولا یک نوع غذا پخته نمی‌شود، بلکه پخت دو غذای اصلی به همراه آش و سوپ رایج است. غذاهای ماه رمضان که معمولا برای افطاری مجلسی کاربرد دارند شامل موارد زیر هستند:

آش شله قلمکار

آش حلیم

آش شله زرد

کوفته

زرشک‌پلو با مرغ

خورش فسنجان

خورش قرمه سبزی

جوجه کباب و کباب کوبیده

سوپ جو

سوپ شیر و گندم

سخن آخر

غذاهای ماه رمضان نقش مهمی در سلامت روزه‌داران و قدرت آن‌ها برای روزه‌داری دارد. به‌طور معمول، ذائقه افراد در این ماه قدری تغییر می‌کند و تمایل آن‌ها به تنقلات کاهش می‌یابد. ما در این مقاله غذاهای ماه رمضان که برای سحری، افطار و مجلس افطاری مناسب هستند را معرفی کردیم و علاوه‌بر آن به دسر‌ها و نوشیدنی‌های این ماه پرداختیم.

نویسنده: