وبلاگ

مقالات سایت
فرآیند ترخیص متوفی از بیمارستان

فرآیند ترخیص متوفی از بیمارستان

ژانویه 22, 2024

یکی از چالش‌های بزرگی که هر‌کدام از ما ناگزیر هستیم در زندگی با آن روبرو شویم فوت اطرافیان، دوستان و نزدیکانمان است. با وجود اینکه پذیرش فوت عزیزترین افراد زندگی‌مان سخت است اما باید آن را قبول کنیم و مراحل ترخیص متوفی را پیگیری نماییم. ترخیص متوفی به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن اجازه خروج جسد متوفی از بیمارستان را دریافت می‌کنیم و می‌توانیم برای مراسم تشییع و تدفین او اقدام نماییم. البته گاهی اوقات به‌دلیل عدم شناخت کافی از قوانین موجود برخی افراد نمی‌توانند مراحل ترخیص را با موفقیت پشت سر بگذارند و درگیر مشکلات متعددی می‌گردند. برای اینکه اطلاعات شما را نسبت به موضوع ترخیص متوفی افزایش دهیم ابعاد مختلف این کار را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد. با تالار ترحیم قصر گلها همراه ما باشید.

مراحل ترخیص متوفی در شرایط عادی

اگر مرگ متوفی به‌دلیل اتفاق خاصی رخ نداده باشد، بیمارستان فرآیند سختی برای ترخیص او در نظر نمی‌گیرد. در واقع اگر ترخیص بیمار در صورت رضایت اولیای دم اتفاق بیفتد فرایند انجام این کار آسان خواهد بود. فرایندی که در این شرایط برای ترخیص متوفی باید دنبال شود به‌صورت زیر است:

اگر اولیای دم برای ترخیص بیمار مشکلی نداشته باشند در اولین گام باید برگ فوت به وسیله پزشک معالج تکمیل گردد. البته رزیدنت کشیک هم می‌تواند به‌جای پزشک معالج این برگه را تکمیل نماید.

در مرحله دوم برای ترخیص فرد فوت شده باید پرونده او را توسط پرستار و منشی بخش تکمیل کنید. پس از اینکه آن‌ها مراحل تکمیل پرونده را پشت سر گذاشتند شما را به واحد ترخیص ارجاع می‌دهند و در آنجا باید مراحل بعدی را دنبال نمایید.

برای پیگیری مراحل بعدی ترخیص فرد فوت شده همراهان او باید به واحد ترخیص مراجعه کنند. واحد ترخیص ابتدا آن‌ها را به صندوق بیمارستان برای پرداخت هزینه‌ها ارجاع می‌دهد. آن‌ها باید هزینه‌های مربوط به متوفی را پرداخت کنند و رسید تسویه حساب را دریافت نمایند.

همراهان متوفی لازم است رسید تسویه حساب را دریافت نمایند و به همراه آن مجدداً به واحد ترخیص مراجعه کنند. پس از اینکه به واحد ترخیص مراجعه نمودند با ارائه رسید تسویه حساب می‌توانند برگه اجازه خروج را از این واحد بگیرند.

همراهان باید در گام بعدی برگه اجازه خروج را به واحد پرستاری تحویل دهند. دفتر پرستاری پس از اینکه صحت برگه را تشخیص داد هماهنگی‌های لازم را با آمبولانس آرامستان انجام می‌دهد و جسد را جهت انتقال به قبرستان آماده می‌کند.

ترخیص متوفی

شرایط خاص برای دریافت مجوز خروج متوفی کدام است؟

گاهی اوقات شرایطی پیش می‌آید که مراحل ترخیص متوفی را با چالش مواجه می‌سازد. اولین موضوعی که می‌تواند برای خروج متوفی از بیمارستان دردسر ایجاد کند عدم رضایت اولیای دم او است. اگر متوفی در طی یک درگیری کشته شده باشد طبیعتاً امکان خروج آن به‌راحتی از بیمارستان وجود نخواهد داشت. همچنین موارد مشکوکی مثل مسمومیت می‌توانند موجب این شوند که جسد متوفی به پزشکی قانونی ارجاع شود و فرایند ترخیص او با کندی صورت پذیرد. در‌واقع می‌توان گفت در شرایطی که متوفی به پزشکی قانونی منتقل شود مراحل ترخیص آن کمی متفاوت با مراحل ترخیص در شرایط عادی خواهد بود. در این مورد توضیحات بیشتری را خدمت شما بیان خواهیم کرد.

اگر قصد رزرو تالار ترحیم دارید تالار قصر گلها بهترین گزینه پیش‌روی شما است.

مراحل ترخیص متوفی از پزشک قانونی

اگر قرار باشد مراحل ترخیص متوفی را از طریق پزشکی قانونی پیگیری کنید باید فرایندی که در ادامه می‌گوییم را پشت سر بگذارید. فرایندی که به شما کمک می‌کند ترخیص متوفی از پزشکی قانونی را سریع‌تر انجام دهید با هم مرور می‌کنیم:

در اولین گام در این شرایط قرار است حکم ترخیص متوفی را دریافت کنید ابتدا باید یک فرم پزشکی قانونی توسط پزشک معالج یا رزیدنت کشیک تکمیل گردد. پس از اینکه فرم تکمیل شد سوپروایزر باید آن را به پزشکی قانونی ارجاع دهد.

همراهان فرد متوفی پس از دریافت فرم باید به مراجع قضایی بروند و از آنها درخواست کنند که دستور قضایی رسیدگی به پرونده را برای پزشکی قانونی صادر کند.

طبیعتاً پزشکی قانونی شرایط بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهد و نظر خودش را اعلام می‌کند. پس از اینکه تحقیقات پزشکی قانونی تکمیل شد مانعی برای ترخیص بیمار وجود نخواهد داشت. در این هنگام معمولا پزشکی قانونی نامه‌ای را برای ترخیص جسد به مدیریت بیمارستان ارسال می‌کند.

پس از اینکه نامه پزشکی قانونی به مدیریت بیمارستان تحویل داده شد باید دستور او مبنی بر انتقال جسد اخذ شود. معمولا این مرحله بدون مشکلی انجام می‌شود و مدیر بیمارستان دستور ترخیص متوفی را صادر می‌کند.

از اینجا به بعد باید همان مراحلی که در حالت عادی برای ترخیص متوفی عنوان کردیم دنبال گردد. یعنی در حقیقت ابتدا باید فرایند تسویه حساب انجام شود و سپس با هماهنگی بیمارستان آمبولانس قبرستان برای انتقال جسد حاضر شود.

انتقال جسد متوفی به ایران چگونه انجام می‌شود؟

اگر قرار باشد جسد متوفی از خارج از کشور به داخل ایران منتقل شود فرایند و مراحل ترخیص متوفی متفاوت خواهد شد. در اولین اقدام همراهان متوفی باید ترجمه گواهی فوت او را تهیه کنند. در موارد متعددی دیده شده است که گواهی فوت دارای ترجمه صحیحی نیست و برخی اطلاعاتی که در آن درج می‌شود غیر دقیق یا نامشخص می‌باشد. اگر این اتفاق رخ دهد فرایند انتقال جسد به ایران با چالش‌های زیادی همراه خواهد بود. در هر صورت باید از صحت اطلاعات ترجمه شده اطمینان حاصل کنید و سپس اقدامات مربوط به فرودگاه و ترخیص جسد را پیگیری نمایید. همچنین شما باید هزینه‌های مربوط به ترخیص جسد از فرودگاه را هم پرداخت کنید تا این کار امکان‌پذیر شود. توجه داشته باشید که هزینه مربوط به ترخیص جسد از فرودگاه در هر کشور متفاوت خواهد بود. نوع مسیر و شرکت هواپیمایی که این کار را انجام می‌دهد نیز در میزان هزینه ممکن است تفاوت‌هایی ایجاد کند.

متوفی

حمل هوایی متوفی چگونه انجام می‌شود؟

اگر بخواهید متوفی را از خارج از کشور به ایران انتقال دهید که قطعاً باید از هواپیما برای این کار کمک بگیرید. علاوه بر آن حتی اگر مراحل ترخیص متوفی را در ایران پشت سر بگذارید، می‌توانید از این روش برای منتقل کردن او اقدام نمایید. مثلاً اگر بخواهید فردی را از تهران به شهرستان‌ها یا برعکس منتقل کنید استفاده از روش هوایی بهترین انتخاب خواهد بود. برای اینکه بتوانید جسد را از روش انتقال هوایی به مقصد مورد نظر برسانید باید مدارکی مثل کپی و اصل تمام صفحات مدارک شناسایی یکی از همراهان را داشته باشید. 

همچنین باید اصل شناسنامه متوفی و همسر او را هم ارائه نمایید. اگر قرار است متوفی از خارج از کشور انتقال پیدا کند، اصل گذرنامه ایرانی و کارت ملی او مورد نیاز خواهد بود. ضمناً به این نکته هم توجه داشته باشید که مراحل ترخیص متوفی در این روش از طریق گمرک انجام می‌شود. فرایندهای گمرکی برای خارج کردن متوفی از آن کمی پیچیده است و بهتر است در این کار از افراد متخصص کمک بگیرید.

قبرستان های معروف ایران را در این بخش از سایت تالار ترحیم قصر گلها ببینید.

 

صدور گواهی فوت

نکاتی که به شما کمک می‌کنند مراحل ترخیص متوفی را راحت‌تر پشت سر بگذارید در بخش‌های قبلی خدمتتان بیان کردیم. مهمترین اطلاعاتی که شما برای انجام این کار به آن نیاز دارید همین مواردی بود که سعی کردیم در مورد آنها اطلاعات کافی در اختیار شما بگذاریم. در هر صورت به نظر نمی‌رسد صدور گواهی فوت زمان زیادی از شما بگیرد. معمولاً اگر متوفی در شرایط عادی فوت کرده باشد و مشکلی در مورد نحوه فوت او وجود نداشته باشد، بیمارستان در کوتاه‌ترین زمان گواهی فوت او را صادر می‌کند.

البته اگر در روند تسویه حساب او مشکلی ایجاد نشود. با این وجود اگر بیمار در شرایط عجیبی فوت کرده باشد قطعاً فرایند صدور گواهی فوت او زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. در چنین شرایطی بهتر است از کارشناسان حقوقی برای برطرف کردن مشکل و تسریع در صدور گواهی فوت کمک بگیرید. این نکته را هم باید اضافه کنیم که صدور گواهی فوت در شرایط خاص نیز احتمالاً بیش از چند روز طول نکشد. وقفه زمانی که در این میان ایجاد می‌شود به دلیل بررسی‌های پزشکی قانونی بر روی جسد متوفی است.

نویسنده: