وبلاگ

مقالات سایت
توصیه های پزشکی برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان

توصیه های پزشکی برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان

مارس 4, 2024

روزه‌داری در ماه رمضان علاوه بر تاثیرات معنوی و بهره‌مندی از اجر اخروی بر سلامتی جسمی بدن هم موثر است. البته به‌شرطی که با اصول تغذیه صحیح هنگام روزه‌داری آشنا باشید و این اصول را رعایت کنید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب اطلاعات کامل و دقیقی درباره توصیه‌های پزشکی در ماه مبارک رمضان در اختیار شما قرار دهیم. پیشنهاد می‌کنیم خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید. با تالار ترحیم قصر گلها همراه ما باشید.

توصیه های پزشکی برای تغذیه روزه داران

کارشناسان تغذیه معتقدند با رعایت رژیم غذایی مناسب و متعادل، مصرف تمام گروه‌های غذایی در ماه رمضان، همچنین تنظیم میزان خواب و فعالت ورزشی می‌توان وزن بدن را کنترل کرد. از طرف دیگر با پیروی از الگوی تغذیه سالم انرژی بدن در ساعات طولانی حفظ می‌شود و فرد روزه‌دار پرخاشگر یا کم‌رمق نمی‌شود.

 در ایام روزه‌داری لازم نیست غذاهای مصرفی خانوار را تغییر دهید، بلکه می‌توانید همان غذاهای معمول که روزانه استفاده می‌کنید را به شکل صحیح و با رعایت اصول پزشکی در وعده‌های سحری و افطار بگنجانید.

توصیه های پزشکی
توصیه‌های پزشکی برای سحر

تغذیه سالم و صحیح در وعده سحری باعث می‌شود روزه‌داران در طول روز احساس گرسنگی نکنند و انرژی کافی برای انجام فعالیت‌های روزانه داشته باشند. بهترین توصیه‌های پزشکی برای وعده سحری شامل موارد زیر است:

به‌هیچ‌وجه وعده سحری را حذف نکنید

یکی از مهم‌ترین توصیه‌های پزشکی برای روزه‌داران مصرف وعده سحری است. برخی از افراد به دلیل بی‌اشتهایی یا مصرف غذای سنگین در وعده شام، سحری را حذف می‌کنند. در حالی‌که این اقدام باعث می‌شود در طول روز احساس گرسنگی و تشنگی مضاعفی داشته باشند و به سلامت جسمی خود آسیب بزنند.

عادت‌های فردی را نادیده نگیرید

با اینکه پزشکان بر مصرف وعده سحری توصیه اکید دارند، اما لازم نیست برای وعده سحری حتما از غذاهای گرم استفاده کنید. به طور مثال برخی از افراد ترجیح می‌دهند در وعده سحری غذای سرد مصرف کنند.

مناسب‌ترین غذاها برای وعده سحری

انواع پلوها و خورشت‌های ایرانی مانند لوبیا پلو، شوید پلو با مرغ، باقالی پلو، خورشت قیمه، خورشت فسنجان، خورشت کنگر برای سحری مناسب هستند. اما بهتر است غذاهای سرخ کردنی و فست‌فود نظیر کتکت‌، پیتزا، سوسیس و کالباس که حجم بالایی نمک و چربی دارند را مصرف نکنید. زیرا باعث ایجاد عوارض گوارشی نظیر سوزش سردل، ترش کردن و عطش می‌شوند.

برای رزرو تالار مراسم ترحیم از تالار قصر گلها با مشاورین این تالار در ارتباط باشید و با شماره ۰۹۱۲۲۳۰۰۱۴۷ تماس بگیرید.

توصیه های پزشکی برای افطار

یکی از جذابیت‌های ماه رمضان چیدن سفره افطار است. در صورتی که به فکر سلامت بدن خود هستید و می‌خواهید بدون ایجاد عوارض گوارشی روزه‌داری آسان‌تری را تجربه کنید باید نکات زیر را برای صرف افطار رعایت کنید.

استفاده از غذای کم حجم

 یکی از اشتباهات متداول برخی از روزه‌دارن این است که بعد از تحمل ساعت‌ها گرسنگی، در وعده افطار حجم زیادی از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها را مصرف می‌کنند. این اقدام نادرست موجب سنگینی معده و بروز دل‌درد می‌شود.

یکی از اصول پزشکی روزه‌داری که باید به آن توجه کنید این است که افطار را با حجم کمی از سوپ، آش، فرنی، شله‌زرد، حلیم شروع کنید. مایعات گرم یا نان و پنیر و گردو هم انتخاب‌های مناسبی برای وعده افطار هستند. همچنین برای صرف شام حداقل دو ساعت بعد از افطار باید صبر کنید.

مصرف میوه و سبزیجات

یکی دیگر از توصیه‌های پزشکی برای روزه‌داران مصرف میوه و سبزیجات است. میوه‌های آبدار مانند هندوانه، سیب، انگور، زردآلو، سبزی‌خوردن و صیفی‌جاتی نظیر کاهو، گوجه‌فرنگی و خیار علاوه بر اینکه نیاز بدن به آب را تامین می‌کنند از بروز یبوست هم جلوگیری می‌کنند.

نوشیدنی‌های مناسب وعده افطار

 مصرف نوشیدنی مناسب در وعده افطار یکی دیگر از توصیه‌های پزشکی مهم به روزه‌داران است. چای کمرنگ، شیر ولرم، آب‌جوش و عسل بهترین نوشیدنی‌ برای شروع افطار هستند. اما در وعده افطار تا سحر نباید چای زیادی بخورید. زیرا چای باعث زیاد شدن حجم ادرار و از دست رفتن آب بدن می‌شود. همچنین نوشیدنی‌های گازدار برای فرد روزه‌دار اصلا مناسب نیست. در عوض آبمیوه‌های طبیعی، شربت سکنجبین، شربت آبلیمو، شربت خاکشیر، شربت عسل، کاسنی یا انواع دمنوش‌ها برای وعده افطار مفید هستند.

برای رزرو تالار افطار از تالار قصر گلها اینجا کلیک کنید.

توصیه به روزه داران

حکم تزریق آمپول و سرم در ماه رمضان

یکی از احکام روزه‌دار مربوط به تزریق آمپول تقویتی و سرم است. نظرات مراجعان تقلید در این مورد اندکی با هم تفاوت دارد. اما مطابق فتوای اکثر مراجع تزریق سرم برای بی‌حسی عضله مانعی ندارد.

فتوای آیت‌اله خامنه‌ای این است که بنا بر احتیاط واجب تزریق آمپول و سرم تقویتی در ساعات روزه‌داری انجام نشود. آیت‌اله مکارم شیرازی هم عقیده دارند فقط تزریق آمپول و سرم وریدی اشکال دارد و روزه را باطل می‌کند. آیت‌اله سیستانی هم عقیده دارد، هیچ کدام از انواع آمپول، سرم عضلانی و وریدی موجب باطل شدن روزه نمی‌شوند و روزه‌دار در شرایط اضطراری و غیر اضطراری مجاز به تزریق آمپول و سرم است.
توصیه های مصرف دارو در روزه‌داری

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های روزه‌داران چگونگی مصرف داروها و صحیح بودن روزه است. روزه‌داران برای مدیریت داروهای مصرفی و راه‌های مناسب مصرف آن باید با پزشک معالج مشورت کنند. قطره‌های گوش و چشم و بینی که با استفاده از آن‌ها دارو به حلق نمی‌رسد، داروها و پمادهایی که از طریق پوست جذب می‌شوند، شیاف و کرم واژینال یا شیاف و کرم مقعدی منعی برای استفاده ندارند و روزه را باطل نمی‌کنند.

سخن آخر

رعایت برنامه غذایی مناسب و متعادل در ماه رمضان باعث می‌شود روزه‌داران بتوانند ضمن تامین نیازهای تغذیه‌ای بدن و تامین سلامت جسمی از برکات معنوی این ماه هم بهره‌مند شوند. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره بهترین توصیه‌های پزشکی در ماه رمضان در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این اطلاعات برای شما مناسب باشد.

نویسنده: