شعر و متنهای زیبا بخشی از سنگ مزار ما ایرانیان را تشکیل میدهند. شعرای ما در دهههای مختلف اشعار بسیاری را در وصف مرگ و جهان پس از مرگ سرودهاند. معمولا خانوادههای ایرانی از این اشعار برای سنگ قبرهای عزیزان فوت شده استفاده میکنند. اشعار شعرا نه تنها مورد استفاده دیگران قرار میگیرد بلکه بر روی سنگ مزار خود آنان نیز حک میگردد. در این مقاله از تالار ترحیم قصر گلها قصد داریم چند مورد از شعرای مشهور را به همراه شعر سنگ قبر آنان نقش بسته است، به شما معرفی کنیم.
متن سنگ مزار شاعران مشهور مانند هوشنگ ابتهاج واقعا شنیدنی است. امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به سایه در سال ۱۳۰۶ هجری شمسی در شهر رشت چشم به جهان گشود. وی در ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ چشم از جهان فرو بست. سایه از شعرای معاصر بود و اشعار وی به دو سبک کلاسیک و نو میباشد. ابتهاج علاوه بر شعر در هنر موسیقی هم فعالیت میکرد.
شعر مرغ آمین بر سنگ قبر وی نگاشته شده است.
برای دیدن متن سنگ قبر رضا داوودنژاد در این قسمت کلیک کنید.
متن سنگ مزار شاعران مشهور مانند شهریار نیز که یکی از شاعران معاصر است شنیدنی است. سید محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۲۸۵ هجری شمسی چشم به جهان گشود. وی در ۲۷ شهریور سال ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست. شهریار یکی از شعرای محبوب در بین اقوام ایرانی است. اشعار وی به دو زبان فارسی و ترکی آذربایجانی میباشند. پدر، مادر و امیر خیزی نخستین مربیان شهریار بودند که به وی قرائت قرآن، حافظ، گلستان سعدی و ترسل و نصاب را آموختند. آشنایی با دیوان حافظ بود که وی را با شعر و ادبیات آشنا کرد.
شعر سنگ مزار شهریار یک بیت به زبان ترکی است که از جمله سرودههای خودش میباشد. محل دفن شهریار مقبرهالشعرای تبریز است.
متن سنگ مزار شاعران مشهور مانند سهراب سپهری هم جالب و خواندنی است. سهراب سپهری شاعر، نقاش و نویسنده ایرانی است که در ۱۴ مهر سال ۱۳۰۷ هجری شمسی چشم به جهان گشود. وی در یکم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ شمسی چشم از جهان فرو بست. سهراب در خانوادهای اهل علم و شعر بزرگ شد پدرش اسدالله سپهری و مادرش ماه جبین هم اهل شعر و هنر بودند. وی از شعرای معاصر است و شعرهای وی را به چند زبان زنده دنیا مانند انگلیسی، اسپانیایی، ایتالیایی و فرانسوی ترجمه کردهاند. آوار آفتاب، شرق اندوه، صدای پای آب و مسافر از جمله آثار سهراب سپهری میباشند. بر سر مزار وی یک بیت شعر از خودش نگاشته شده که در ادامه برای شما آوردهایم.
به سراغ من که میآیید نرم و آرام بیایید مبادا که ترک بردارد چین نازک تنهایی من
قبرستان های معروف ایران را در این بخش از سایت تالار ترحیم قصر گلها ببینید.
متن سنگ مزار شاعران مشهور مانند فروغ فرخزاد هم زیبا و خواندنی است چرا که جزء سرودههای خودش است. فروغالزمان فرخزاد شاعر و مستندساز ایرانی است که در ۸ دی ماه سال ۱۳۱۳ چشم به جهان گشود. فروغ در ۲۴ بهمن ماه سال ۱۳۴۵ چشم از جهان فرو بست. وی از جمله مهمترین پیشگامان شعر نو نیمایی است. وی از هوش بالایی برخوردار بود. او مدتی کوتاه را به اروپا سفر کرد. در طی سفر کوتاهی که فروغ به اروپا داشت به سه زبان ایتالیایی، فرانسوی و آلمانی مسلط شد. فروغ در نقاشی هم استعداد داشت و بهجت صدر نقاش مدرنیست ایرانی معلم نقاشی و از دوستان نزدیک وی بود. تولدی دیگر، ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد، اسیر، دیوار و عصیان از جمله آثار فروغ فرخزاد هستند. بر روی سنگ مزار فروغ فرخزاد این شعر را نوشتهاند.
من از نهایت شب حرف میزنم من از نهایت تاریکی و از نهایت شب حرف میزنم
اگر به خانه من آمدی برای من ای مهربان چراغ بیاور و یک دریچه
که از آن به ازدحام کوچه خوشبخت بنگرم
اگر قصد رزرو تالار ترحیم دارید تالار قصر گلها بهترین گزینه پیشروی شما است.
متن سنگ مزار شاعران مشهور مانند پروین اعتصامی که یکی دیگر از بانوان برجسته ایرانی است خواندنی است. رخشنده اعتصامی معروف به پروین در تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در شهر تبریز چشم به جهان گشود. پروین علاوه بر شعر در نویسندگی هم تبحر داشت. وی آثار برجسته ادبی مختلف در سبکهای رمان، نمایشنامه، شعر و داستان کوتاه دارد. پروین در پانزدهم فروردین ماه سال ۱۳۲۰ چشم از جهان فرو بست. دیوان پروین معروفترین اثر پروین اعتصامی است که شامل ۶۰۶ شعر میباشد. شعر سنگ قبر پروین اعتصامی یکی از اشعار خودش است که در ادامه برای شما آوردهایم.
اینکه خاک سیهش بالین است اختر چرخ ادب پروین است
گرچه جز تلخی ز ایام ندید هر چه خواهی سخنش شیرین است
صاحب آن همه گفتار امروز سائل فاتحه و یاسین است
دوستان به که ز وی یاد کنند دل بی دوست دلی غمگین است
خاک در دیده بسی جان فرساست سنگ بر سینه بسی سنگین است
بیند این بستر و عبرت گیرد هر که را چشم حقیقتبین است
هر که باشی و ز هر جا برسی آخرین منزل هستی این است
آدمی هر چه توانگر باشد چون بدین نقطه رسید مسکین است
اندر آنجا که قضا حمله کند چاره تسلیم و ادب تمکین است
زادن و کشتن و پنهان کردن دهر را رسم و ره دیرین است
خرم آنکس که در این محنتگاه خاطری را سبب تسکین است
مراسم عزاداری امام حسین در ایران بسیار باشکوه اجرا میشود با سایت تالار قصر گلها همراه باشید.
متن سنگ مزار شاعران مشهور همچون نیما یوشیج که بنیانگذار شعر نو در ایران است مورد تامل است، چرا که هیچ نوشتهای جز مشخصات نیما بر روی آن نیست. علی اسفندیاری متخلص به نیما یوشیج و ملقب به پدر شعر نو ایران است. نیما در تاریخ ۲۱ آبان ماه سال ۱۲۷۶ هجری شمسی در شهر نور مازندران به دنیا آمد. وی در ۱۳ دی ماه سال ۱۳۳۸ هجری شمسی درگذشت.
محل دفن نیما در ابتدا امامزاده عبدالله تهران بود اما به دلیل وصیتی که قبل از مرگ کرده بود، در سال ۱۳۷۲ پیکرش را به خانهاش در یوش منتقل کردند و در کنار خواهرش بهجتالزمان اسفندیاری به خاک سپرده شد. بر روی سنگ مزار نیما هیچ شعری نوشته نشده است.
من برای ملاقات با خالقم آمادهام
اما اینکه خالقم برای عذاب دردناک ملاقات با من آماده باشد چیز دیگریست.
زحق توفیق خدمت خواستم دل گفت پنهانی
چه توفیقی از این بهتر که خلقی را بخندانی
همچون شما زندهام، در بر شما ایستادهام، دیدگان خود را ببندید و پیرامون را بنگرید مرا در برابر خویش خواهید دید.
اکنون گور او را بس است
آنکه جهان او را کافی نبود